Pallefabrikken

Pallefabrikk Kolvereid/ produksjon Rørvik

Pallefabrikk på Kolvereid i Nærøy kommune. Foto.
Fabrikken på Solsiden (Kolvereid) produseres det årlig om lag 120.000 paller – først og fremst som basis for havbruksnæringa i regionen.

Tidvis hektisk. Slik må det nesten bli når i snitt 10.000 engangspaller hver måned skal produseres på Kolvereid. Og selv om de halvautomatiske maskinene setter mye av tempo og rytme, er det de sju faste  arbeidstakerne som «styrer showet». Sammen utgjør de et velsmurt team med blikk for de andre medarbeiderne – som gjerne ser når det er aktuelt å avløse kompisen på en av de andre stasjonene. Resultatet er en variert og innholdsrik hverdag, med solid kameratskap og god lagånd … og ikke minst hyggelige pauser i et moderne og godt tilrettelagt bygg.

Produksjon av paller ved Ytre Namdal Vekst i Rørvik. Foto
Fra produksjonen av paller i Rørvik – om lag 20.000 årlig.

I Rørvik er rytme og arbeidsflyt annerledes. Her er produksjonen mer manuelt anlagt. Samtidig er kvalitetene mye av det samme som på Kolvereid: Forutsigbarhet, jevn arbeidsflyt – og ikke minst; omtanke for hverandre og godt kameratskap. Det konkrete resultatet av innsatsen er om lag 20.000 paller per år fra Rørvik.

Varig tilrettelagt arbeid – VTA

VTA er et tiltak for personer som har en uførepensjon, og som har behov for en arbeidsplass der oppgavene er tilpasset den enkelte. Arbeidet skal bidra til å utvikle og vedlikeholde den  enkeltes kompetanse. Innsøking skjer gjennom NAV. Tiltaket er ikke tidsbegrenset.

VTA har et mangfoldig tilbud til de som har behov for spesiell tilrettelegging og tett oppfølging. Vi har arbeidstilbud i pallefabrikker, vaskeri, vedavdeling, søm/tekstilavdeling og i avfallsmottakene.

Vi vektlegger et godt arbeidsmiljø som bidrar til trivsel på arbeidsplassen.

“VTA skal gi trygghet og muligheter for de ansatte

Et godt og aktivt miljø!

Hva kjennetegner miljøet ved pallefabrikken?
Vi vil beskrive det som manuelt arbeid med mye variasjon, jevn rytme og ikke minst et positivt skråblikk til positive kollegaer. I sum en fascinerende, trygg og god arbeidsplass.

Kontaktperson

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.