FIN START: De tre første ukene har drifta ved kantina på InnovArena vært en opptur for alle involverte. Fra venstre Marianne Sørhaug (kokk/veileder), Kay H. Knotten (produksjonsleder YN Vekst), Andrea Nogva (daglig leder InnovArena), Tove Bredesen (medarbeider), Helga Horseng (medarbeider) og Elida Bergvik (arbeidsleder YN Vekst).
På tampen av tredje driftsuke for den nye kantina ved InnovArena er alle medarbeiderne med kokk og veileder Marianne Sørhaug i spissen bokstavelig talt smørblide.
SALATBAR: Tove Bredesen (foran) og Marianne Sørhaug sørger for å supplere i salatbaren i den splitter nye kantina.
– Jeg tenker et ord greit kan dekke situasjonen; både for oss som gjør en jobb – og alle de som gjester kantina: Og det er MATGLEDE!
Marianne leder et team på inntil fem arbeidstakerne fra Ytre Namdal Vekst. Gjennom arbeidsuka deler disse på jobben med klargjøring og servering av lunsj ved det splitter nye kontorbygget; som altså ligger sentralt på dampskipskaia i Rørvik.
– Det meste har etter mitt syn gått over all forventning. Selv om dagene er nokså hektiske, så har vi «bak disken» alt kommet bra inn i rutinene. Og ikke minst: Reaksjoner og tilbakemeldinger fra de som spiser her veldig fine. Ja, det er rett og slett masse skryt å få, fortsetter veilederen med et smil.
Kanskje noe av grunnen kan være at Marianne & co. baker alt av brød og rundstykker selv. Ferske brødvarer i variasjon blir sjelden feil! Videre er salatbaren både fyldig og variert. Og ikke minst; ansvarlig kokk/veileder legger vekt på at medarbeiderne fra Ytre Namdal Vekst skal få mulighet til å glitre litt. I tilknytning dette kan det være at arbeidstakerne blir synlige ut mot andre arbeidsgivere med tanke på mulig formidling … 😊
SKJÆRER: Bodil Tørriseng ordner med pålegg som skal inngå i den daglige lunsjbuffeten.
– Foruten den praktiske jobben, så tenker vi at dette er en fin arena for «våre»; både til å høste positive erfaringer og videre lære litt til egen nytte. Ferdigheter som også kan komme til nytte på privaten, sier Sørhaug.
I tillegg til daglig oppdekning til lunsj, så tar kjøkkengjengen også opp bestilling på møtemat. Når InnovArena etter hvert blir fullt innflyttet, vil om lag 90 medarbeidere i ulike firma og virksomheter ha fast base i en av de fire etasjene. Slikt blir det gjerne mange møter av …
FORNØYD: Henriette Rasmussen er med på det nye laget ved InnovArena.
– Møtemat kan være så mangt. Snitter og vafler er klassisk. Videre har vi jo laget lapskaus til en gruppe kursdeltakere. Og i fortsettelsen regner jeg jo med at det kan komme opp flere ønsker, sier Marianne med nok et smil.
Som på tampen også vil slå et slag for kokkeutdanning; gjerne ved den videregående skolen lokalt.
– Kokk er kanskje et av tryggeste yrkene som finnes. Mat er moro, og det vil garantert aldri gå av moten!
Og inntrykket av at starten ved InnovArena virkelig har vært god, deles til fulle av daglig leder Andrea Nogva.
– Folk på huset er kjempefornøyd med hvordan kantina fungerer! Ikke minst er alle de som jobber der veldig positive, og vi som arbeider her gleder oss over både god service og fin service. Erfaringene så langt kan godt komme til å åpne for flere muligheter, sier daglig leder Andrea ved InnovArena.
GODE DAGER: Kokk/veileder Marianne (til venstre) har hyggelige og gode dager sammen med Tove Bredesen og Helga Horseng i den nye kantina ved InnovArena.
En fin arena; både til å høste positive erfaringer og videre lære litt til egen nytte – og inn mot nye oppdragsgivere!
HYGGELIG: Kantineområdet i tredje etasje av InnovArena er romslig, lyst og trivelig. En fin “rasteplass” for de om lag 90 som vil jobbe fast i bygget.
Personvernerklæring
Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.
1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)
Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.
2. Søk
Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.
3. Del/tips-tjenesten
Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.
4. Nyhetsbrev
Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.
5. Påmelding, skjema
Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg.Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson.Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen.Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.
6. Side- og tjenestefunksjonalitet
Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.
7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser