19 personer tilbake i arbeidslivet!
Deltaker i «Vekst» er på ingen måte det samme som å være «tapt» fra det ordinære arbeidsmarkedet. Det viser både gode erfaringer og konkrete formidlingstall fra 2018.

– Vårt samfunnsoppdrag er i stadig endring. Blant annet skal flere av «våre» ha sin arbeidstreningsarena ute i det ordinære arbeidsmarkedet med mål om ny jobb. I tillegg kommer formidling av arbeidstakere; og tallene for 2018 i Ytre Namdal er etter vårt syn svært hyggelige, sier daglig leder Ragnar Moen her ved YN Vekst.
19 tilbake i arbeid!
I fjoråret evnet tiltaksavdelingen å få hele 19 personer tilbake i arbeid. Dette utgjorde en formidlingsprosent på hele 47.
– Høy kompetanse og dedikerte medarbeidere med gode verktøy til rådighet gir resultat, sier daglig leder Ragnar. Han er stolt av teamet som ledes av attføringsleder Tor Einar Neerland.
Dedikerte medarbeidere og gode verktøy gir resultat!

Med seg på laget han veilederne Monika Hansvik, Ann Helen Hunnestad, Nina Larsen og Kari Dahle Åfløy. Videre støtter næringslivskontakt Marit Måøy Holm i stor grad opp mot det varierte og rike næringslivet i regionen.
«Kjemi» og godt samarbeid
At Ytre Namdal Vekst kan lykkes i samfunnsoppdraget skyldes at virksomheten opererer midt i en trekant bestående av aktører med tett kontakt: Skoleverk, næringsliv og det offentlige gjennom NAV.

– Det går en forbindelse fra rådgiverne i grunnskolen, via videregående og gjennom oss ut til næringslivet. Samarbeidet er utviklet og forsterket over lang tid, og vil være mye av grunnlaget for at vi vil lykkes med tilbakeføring og individuelle karriereløp, framholder Tor Einar Neerland.
Ukas gode historie …
Denne uka ble folk i Namdalen gjennom NA kjent med en av ungdommene som nyter godt av de konkrete resultatene som samarbeidet gir:

17-åringen Willy Gjertsås har med assistanse fra flere snudd sine utfordringer til optimisme og konkret framgang.
Willy er en av de som sliter med å finne sin egen rytme i det ordinære skole- og utdanningsløpet – og som gjennom YNVS (Ytre Namdal videregående skole) og YN Vekst har sydd sammen et kombinert praktisk/teoretisk løp som passer for ham.
– At vi evner både å aktivisere og restarte så mange som mulig er ikke bare viktig for den enkelte og nærmeste familie og omgangskrets. Det er også vesentlig for en region hvor målet er å skape mange nye arbeidsplasser i framtida. «+1000» vil ikke minst omfatte de som på ulike vis har sine utfordringer med å passe inn i det ordinære arbeidsmarkedet, sier Tor Einar Neerland på vegne av fagmiljøet i Ytre Namdal Vekst.

Steam-prosjektet er for mange et godt utgangspunkt for videre utdanning eller ordinært arbeidsliv.