Trim på fast dag: Fin form og topp humør

28. juli 2022

Bevegelse: Også instruktør Anne Kate Edvardsen legger spesiell vekt på øvelser som forebygger framfor svette og mer intensiv trening.

Stigende form og herlig humør

Fellesferien er snart over – og vi ved Ytre Namdal Vekst vil holde på den gode rutinen med ukentlig trim og felles bevegelse. «Onsdagstrimmen» er moro, og et tiltak som andre gjerne må ta etter.

Strikking: Lagarbeid med strikk er en artig variant under trimmen.

Den faste morgenøkten med passe mengde mosjon og bevegelse – og ikke minst mye godt humør – setter farge på ikke bare denne ene stunden og dagen.

For slik ukentlig trim bygger gjerne også vaner og sosialt miljø som deltakerne kan med seg videre. På arbeidsplassen, og i egen fritid heime. Her ved Vekst var Monika Hansvik den som først brant for og bante vei rundt den gode aktiviteten. Etter hvert har flere flinke og humørfylte instruktører kommet med og bidratt.

I hovedanlegget i Rørvik gjør vi på onsdagene lett styrketrening og bevegelser. Generelt for hele kroppen, men også noen øvelser som skal forebygge. Enten du som deltaker sitter mye stille ved pc ’en – eller har en jobb som jevnlig gir belastninger på bestemte deler av kroppen.

Tur: En gåtur er et bra alternativ til styrketrening.

Som alternativ til «styrketreningen» er det også hver onsdag noen grupper – enten det er i Rørvik eller ved vårt anlegg på Kolvereid – som gjør en gåtur som felles mosjon og miljøbygging.

Tidlig denne måneden var Anne Kate Edvardsen vår «gjesteinstruktør». Hun jobber til daglig ved Frisklivssentralen i Nærøysund. Hun synes det både er moro, og givende, å delta i en slik aktivitet.

Frisklivssentralen er et kommunalt lavterskeltilbud som står for diverse forebyggende arbeid. Fysisk fostring, kosthold, røykeslutt og søvn er områder som sentralen veileder på.

Å trene sammen er enklere enn å prøve på noe alene

– Å trene sammen i en gruppe er klart enklere enn om du skal prøve på noe alene. Og ikke minst bygger dette samhold og sosialt fellesskap som jeg tror er veldig verdifullt, sier instruktør Anne Kate.

Hun mener at en ukentlig «trim» kan være et godt tiltak som mange virksomheter – som alternativ til for eksempel den faste morgenkaffen …

– Det handler ikke så mye om intensitet og det å bli så svett. Mer om å få inn noen bevegelser og øvelser som kanskje gjør at arbeidsdagen går litt lettere uten for mye samlet belastning på kropp og muskulatur, smiler Anne Kate Edvardsen.

En liten trimøkt kan være et bra alternativ til morgenkaffen!

Helse og humør: Onsdagstrimmen ved Ytre Namdal Vekst er en fin kilde til mosjon, trivsel og samhold.