Drømmen innfridd: Rosa er kommet «hjem»!

13. oktober 2022

Drømmen om butikkjobb ble innfridd! 

PAUSE: Kjøpmann Ann-Magritt Nygaard og Rosa på «bakrommet» – hvor mang en god prat og grei avklaring blir gjort …

Hun stråler – som en av de 17 faste medarbeiderne ved Rema 1000 i Rørvik. Rosa Mauseth (40) svever på en sky av ren arbeidslykke.

GLAD: – Her stortrives jeg! Rosa Mauseth er strålende fornøyd med å få bli en av de i dag 18 medarbeiderne ved Rema 1000 Rørvik.

Etter å ha jobbet ved Ytre Namdal Vekst helt siden 2006, har den blide damen fra Ottersøy bokstavelig talt skiftet beite. Siden i sommer har Rosa vært fast ansatt; med spesielt ansvar for tørrvarene.

– Å få jobbe i butikk. Som her på Rema i Rørvik. Det var lenge drømmen for meg. Nå etter prøvetid fra desember i fjor er jeg altså ansatt. Det er herlig, jeg er så glad! Hver morgen gleder jeg meg til å dra på arbeid og få møte folk, stråler Rosa.

Ved YN Vekst jobbet hun både ved vaskeriet og i palleavdelingen. I miljøet på den arbeidsplassen trivdes hun bra, men etter hvert kjente Rosa på et tydelig ønske. Om et skifte og å få prøve noe nytt.

– Jeg kjente både på kroppen og hodet mitt at jeg kunne tenke meg noe annet. Derfor var det flott at jeg gjennom NAV fikk denne muligheten, smiler Rosa som blant sine nye kolleger trekker fram Nina Laugen som ekstra kjekk.

BRA TEAM: Nina Laugen er den som tettest har fulgt opp Rosa i oppstartstida. Et ekstra godt kollegaforhold er belønningen.

– Alle her er blide og greie, men Nina har vært en spesielt god veileder for meg. Så hun skal en ekstra stjerne i margen!

Rosa arbeider fra 08:00 til nær 14:30 mandag til torsdag. Fredagene har hun fri. Det synes hun er godt, og i løpet av helga rekker hun å bygge opp forventinger til det som skal skje den kommende uka.

– Det er så koselig å komme på jobb og treffe folk! De aller, aller fleste er så blide og hyggelige. I tillegg de vanlige oppgavene mine, har jeg også fått prøve meg litt i kassa. Det er ekstra spennende – og jeg håper at det kan bli mer av det etter hvert, sier Rosa.

Med kjøpmann Ann-Magritt Nygaard er totalt 18 personer involvert i virksomheten ved Rema 1000 Rørvik. Sjefen er veldig fornøyd med hvordan Rosa har kommet inn i miljøet og funnet sin plass.

– Rosa er sprudlende og hjelpsom. Og av den sorten som veldig sjelden sitter helt i ro. Jeg vil beskrive henne som en ressurs hos oss, smiler Ann-Magritt.

Som bedriftsleder verdsetter Nygaard samarbeidet med både det lokale NAV-kontoret og Ytre Namdal Vekst. Nettopp den gode kontakten mellom næringslivet og de to offentlige aktørene har sørget for at etterhvert mange mennesker med sine unike behov har fått en mulighet også i det ordinære arbeidslivet.

Gode ressurser i alle …

– Det bor gode ressurser i alle, og jeg er tilhenger av at folk som vil noe skal få prøve seg. Det er bra for mangfold og miljø ved arbeidsplassen – og ikke minst viktig for personen det gjelder, mener Rema-lederen i Rørvik.

Når vi er på besøk, får Rosa og Ann-Magritt seg nok en liten «godprat» på pauserommet. Etter litt ekstra posering og fotografering er den 40-årige nykommeren klar og tydelig:

– Her håper jeg å bli lenge! Kanskje helt til jeg blir pensjonist, melder en glad Rosa Mauseth og smiler ekstra bredt.

GLADE DAMER: – Rosa er en herlig person som gjør både kunder og kolleger godt, sier kjøpmann Ann-Magritt Nygaard. 

– Her håper jeg å bli lenge!